11 Aralık 2008 Perşembe

AROG
















Cem Yılmaz 'ımız ne yapsa takip edilir mantığıyla sinemada yerimizi aldık almasına ama öncesinde Terminatör 2 ' den beri sinema önü bilet kuyruğu kavramını unutmuştuk . Hatırladık iyi oldu . Bayram ile birleşen tatil zamanı vizyona girip ilk 3 günde bilmem ne kadar seyirci rekoru kırma hadisesini düşünmüş olmalı yapımcılar . Yoksa neden Capacity 3.katta 150-200 kişilik kuryuk oluşsun ?

Gelelim filme ve bizi ilgilendiren asıl konuya . Ülkenin en komik adamının baştan sona keyifli kelime oyunlarıyla bizleri oturduğumuz yerden gülümsetmesi ile geçen filmin final sahnesinin bir ''futbol maçı'' ile bitmesi üzerine konuşulması gerektirecek kadar önemli . Bir komedi filminin bu tür bir finalle bitirilmesi biraz ticari kokan zihniyet olarak aklımıza takılsa da kredisi bol olan ağabeyimiz için art niyetlerimizi biraz olsun erteleyelim istiyoruz .

Filmde öncelikle çizgilerin ateşe verilmesi ile etkileyici bir futbol sahası görüntüsü hasıl oldu . Türk Milli takım forması kıvamında taş devri kürkleri , kafa topuna çıkan adamın T-Rex tarafından havada kapılması ve dizlerinin üzerinde kayarak gol sevinci yaşayan oyuncunun sahadan çıkarak ateşe düşmesi oldukça komikti . Eski zaman kötü tezahürat nostaljisi ile tabela işaretleri de diğer akılda kalanlardı . 8 gol yiyen kalecinin futbola küsüp sürekli rakı içmesi ile eski Fenerli Yaşar'ı anımsatırken , gol olur söylemi ile Rıdvan Dilmen'i perdede görmek güzeldi . Gol sonrası yengeç dansı ile rol kesenler ve rakip takım oyuncularının Fenerbahçe'nin yabancı oyuncularından oluşması yapımcıların hangi renge gönül verdiklerini bizlere güzelce anlattı . Çalımlar , vuruşlar , kurtarışlar ve de hareketlerden acemi işi denilecek bir durum ortaya çıksa da bir futbol filmi olmadığını bildiğimizden fazla üstünde durmaya gerek yok derim . Ve sonuç olarak gayet güzel ve etkileyici final sahnesi olduğunu belirtmek isterim .

Gitmeyen varsa ne duruyorsunuz derim ve herkese bol keyifli haftasonları dilerim .

Hiç yorum yok: